måndag 17 juni 2013

Chili con carne med Äpple- och kumminkräm


Maträtter med köttfärs kan vara lite knepigt ihop med ett sockerfritt liv. Köttfärs är en mycket bra råvara, men när man inte kan slänga ihop lite spagetti med köttfärssås och kasta i sig kan det vara svårt att hitta goda och enkla recept med just köttfärs. Själv älskar jag tacos, så tacosallad utan bröd eller skal med riktigt mycket guacamole är en given standardrätt för mig. Men det finns ju så mycket man kan göra med köttfärs. Jag blev helt såld på den här Chili con carnen med äpple- och kummikräm av Tommy Myllymäki. Kryddig med lite sting som sätter fart på förbränningen!



Chili con carne

Ingredienser:

Antal portioner: 4

500 g blandfärs
2 msk paprikapulver
1 msk chiliflakes
2 st gullök, hackad
4 st vitlöksklyftor, hackade
3 st tomater, bitar
2 st morötter, grovt rivna
1 burk kokta vita bönor (jag tog sojabönor vilket funkade lika bra)
Äpple- och kumminkräm
1 st äpple, grovt rivet
200 g kvarg
1 tsk kummin malen
olja att steka i
Salt och peppar att smaksätta med 

Gör såhär:
Chili con carne
Stek köttfärsen gyllenbrun i olja i en kastrull.
Tillsätt paprika pulver, chiliflakes, gullök, vitlök, tomat och morot.
Häll på lite vatten och de kokta bönorna, låt puttra ca 20 minuter.
Smaksätt med salt och peppar.

Äpple- och kumminkräm
Riv äpple och blanda med kvarg och malen kummin, smaksätt med salt och lite olivolja.

Lägg upp chili con carnen i en skål och klicka krämen ovanpå. Servera med en god sallad!