Maträtter
med köttfärs kan vara lite knepigt ihop med ett sockerfritt liv. Köttfärs
är en mycket bra råvara, men när man inte kan slänga ihop lite spagetti med
köttfärssås och kasta i sig kan det vara svårt att hitta goda och enkla recept
med just köttfärs. Själv älskar jag tacos, så tacosallad utan bröd eller skal
med riktigt mycket guacamole är en given standardrätt för mig. Men det finns ju
så mycket man kan göra med köttfärs. Jag blev helt såld på den här Chili con
carnen med äpple- och kummikräm av Tommy Myllymäki. Kryddig med lite sting som sätter fart på
förbränningen!
Chili
con carne
Ingredienser:
Antal portioner: 4
500 g blandfärs
2 msk paprikapulver
1 msk chiliflakes
2 st gullök, hackad
4 st vitlöksklyftor, hackade
3 st tomater, bitar
2 st morötter, grovt rivna
1 burk kokta vita bönor (jag tog sojabönor vilket funkade lika bra)
2 msk paprikapulver
1 msk chiliflakes
2 st gullök, hackad
4 st vitlöksklyftor, hackade
3 st tomater, bitar
2 st morötter, grovt rivna
1 burk kokta vita bönor (jag tog sojabönor vilket funkade lika bra)
Äpple-
och kumminkräm
1 st äpple, grovt rivet
200 g kvarg
1 tsk kummin malen
olja att steka i
Salt och peppar att smaksätta med
200 g kvarg
1 tsk kummin malen
olja att steka i
Salt och peppar att smaksätta med
Gör såhär:
Chili
con carne
Stek
köttfärsen gyllenbrun i olja i en kastrull.
Tillsätt paprika pulver, chiliflakes,
gullök, vitlök, tomat och morot.
Häll på lite vatten och de kokta bönorna,
låt puttra ca 20 minuter.
Smaksätt med salt och peppar.
Äpple-
och kumminkräm
Riv
äpple och blanda med kvarg och malen kummin, smaksätt med salt och lite
olivolja.
Lägg upp chili con carnen i en skål och
klicka krämen ovanpå. Servera med
en god sallad!