tisdag 14 april 2015

Sockerfri granola med ingefära och lakrits från lesscarbs


Vill aldrig ha något annat på min yoghurt...











Testade den här Granolan från geniet Fanny, Lesscarbs.se. Lakritsen passar grymt bra med ingefäran. Lakritspulver brukar finnas att köpa i välsorterade mataffärer nuförtiden : ) Try it!
Ingredienser till ca 5 dl granola med ingefära och lakrits:
  • 1 äggvita
  • 120 g sötmandel
  • 20 g skalade sesamfrön
  • 50 g normalsaltat smör
  • 70 g mandelmjöl
  • 70 g kokosflingor
  • 2-3 tsk lakritspulver
  • 2-3 tsk torkad ingefära
  • 1 nypa salt
Gör din granola med ingefära och lakritssmak så här:
  • Vispa äggvitan bubblig. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och de hackade sötmandlarna.
  • Fördela smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande som en stor klump.
  • Smula sedan granolan över en plåt som du ställer in i 150 grader varmluft cirka 15-20 minuter.
  • Rör runt försiktigt var tredje minut. Nötterna ska vara krispiga utan att smulorna bränns. Det tar cirka 15-20 minuter. Förvara i kylskåp i tätslutande burk. (Detta eftersom det är fett i granolan, då håller den sig fräsch)