Vill aldrig ha något annat på min yoghurt... |
Testade den här Granolan från geniet Fanny, Lesscarbs.se. Lakritsen passar grymt bra med ingefäran. Lakritspulver brukar finnas att köpa i välsorterade mataffärer nuförtiden : ) Try it!
Ingredienser till ca 5 dl granola med ingefära och lakrits:
- 1 äggvita
- 120 g sötmandel
- 20 g skalade sesamfrön
- 50 g normalsaltat smör
- 70 g mandelmjöl
- 70 g kokosflingor
- 2-3 tsk lakritspulver
- 2-3 tsk torkad ingefära
- 1 nypa salt
Gör din granola med ingefära och lakritssmak så här:
- Vispa äggvitan bubblig. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och de hackade sötmandlarna.
- Fördela smöret med fingrarna tills konsistensen är sammanhängande som en stor klump.
- Smula sedan granolan över en plåt som du ställer in i 150 grader varmluft cirka 15-20 minuter.
- Rör runt försiktigt var tredje minut. Nötterna ska vara krispiga utan att smulorna bränns. Det tar cirka 15-20 minuter. Förvara i kylskåp i tätslutande burk. (Detta eftersom det är fett i granolan, då håller den sig fräsch)