måndag 16 mars 2015
Gott, billigt, LCHF och vegetariskt: Indisk blomkålsgryta
Kan det bli bättre? Grymt recept från vardag.nu. Har dock tagit bort potatisen och ersatt med lite extra spenat och bönor istället!
4 pers:
1 gul lök
1 blomkålshuvud
Smör/olja att steka i
1 msk tomatpuré
2 tsk gurkmeja
1 msk garam masala
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 burk kokosmjölk, ca 400 g
400 g spenat
1 burk kikärtor
1 tsk sambal oelek
Salt, peppar
Hacka löken och dela blomkålen i mindre buketter. Fräs löken mjuk tillsammans med blomkålen, tills blomkålen fått lite färg. Låt tomatpuré, gurkmeja och garam masala fräsa med någon minut. Tillsätt krossade tomater, kikärtor och kokosmjölk till grytan. Låt koka under lock ett par minuter. Tillsätt spenaten och rör om. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
Servera gärna med lite naturell yoghurt (ej paleo)! Superbra måndagsmiddag som dessutom är vegetarisk, LCHF och bjuder på härliga indiska smaker. Grön måndag gillar vi : )